Skip to main content

Legende și mituri adunate de la localnici

Călătoriile și aventurile pot deveni mai interesante și mai plăcute atunci când alegem să vizităm un loc nou, încărcat de legende și mituri în jurul cărora s-a conturat respectivul loc.

Tarnița abundă de astfel de povești care gravitează în jurul lacului și al satului Tarnița.

Când vine seara, o pojghiță fină de ceață, încărcată cu mister, se așterne peste lac.

În acest cadru de basm, poveștile spuse în jurul unui foc de seară, arzând mocnit pe malul lacului, te atrag pe nesimțite în farmecul lor.

Încărcătura lor legendară te fac să savurezi momentul și mai intens, iar vizita la lac devine mai interesantă și de neuitat.

 

Noi, cei de la proiectul turistic Tarnița Forest Lake, îți destăinuim câteva legende și mituri care circulă prin preajma locului, astfel încât atunci când vei reveni să vizitezi lacul, să le poți împărtăși cu prietenii și familia.

Vrăjitoarea care a făurit lacul Tarnița.

Se spune că, într-un timp îndepărtat, pe locul unde acum se află lacul Tarnița, ar fi existat un sat prosper.

Însă viața liniștită a locuitorilor a fost tulburată când o vrăjitoare a apărut în sat.

Impresionată de potențialul satului, vrăjitoarea a hotărât să se stabilească acolo.

În toiul nopții, când toate sufletele satului dormeau, cu o simplă vrajă și-a ridicat o casă la marginea de vest a satului. A doua zi, sătenii s-au trezit brusc cu un nou localnic și o casă răsărită de niciunde.

Locuitorii nu au fost prea încântați de noul locatar al satului și au încercat să se păstreze departe de aceasta.

Nici un sătean nu a vrut să aibă de-a face cu vrăjitoarea și toată lumea s-a ținut departe de ea. Simțind răceala sătenilor, vrăjitoarea a început să folosească magia pentru a-i ajuta, dar mai mult, pentru a le câștiga încrederea și aprecierea.

Cu toate astea, oamenii nu s-au arătat încântați de aceste manifestări …, de simpatie, fiind mai degrabă, uimiți și înfricoșați în același timp.

 

Ca rezultat, au convocat o clacă, unde au dezbătut măsurile pe care să le ia în privința vrăjitoarei. Toată lumea a votat împotriva ei.

Așa că, într-o noapte, locuitorii au scos vrăjitoarea din sat, ducând-o în adâncul pădurii și lăsând-o acolo.

Se spune că vrăjitoarea nu ar mai fi găsit drumul înapoi, de unde și locul ar fi rămas cunoscut ca „Pădurea vrăjitoarei”.

Urmarea e că, într-o noapte cu lună plină, vrăjitoarea, plină de ranchiună, a plănuit să se răzbune pe sătenii care au alungat-o.

Prin puterile sale, ar fi chemat ploaia și a făcut să curgă un râu care a umplut pădurea și a inundat tot satul.

Planul vrăjitoarei a funcționat, toți locuitorii găsindu-și sfârșitul în adâncurile lacului. Se spune că, uneori, când nivelul apei lacului scade, oamenii pot vedea o imagine tulburătoare pe fundul acestuia.

Vârful unei cruci de lemn apare din adâncurile lacului, amintindu-le tuturor de biserica străveche a satului care a fost înghițită de ape.

Ceva se află în adâncurile lacului…

Localnicii cunosc, de asemenea, povestea din urmă cu 25 ani, când un camion s-a răsturnat în lacul Tarnița.

O echipă de scafandrii a fost chemată să coboare în apele tulburi ale lacului Tarnița, pentru a recupera trupul neînsuflețit al șoferului, și camionul acestuia.

Toți membrii echipei de scafandrii erau conștienți de riscurile la care se expuneau, dar misiunea era mai importantă și trebuia dusă la bun sfârșit.

După câteva ore de căutări, scafandrii au găsit, în sfârșit, camionul și trupul șoferului, lipsit de viață.

Însă, în timp ce încercau să îl scoată la suprafață, au observat ceva ciudat pe fundul lacului.

La început, au crezut că e o iluzie optică sau o umbră creată de norii de deasupra lor însă, pe măsură ce se apropiau tot mai mult, au realizat că nu era deloc așa.

Ceva i-a speriat pe scafandrii atât de tare, încât au refuzat să mai coboare în apă fără cuști metalice de protecție.

În acea zi, toată lumea din sat a aflat despre cele întâmplate în lacul Tarnița, iar zvonurile au început să circule rapid.

Unii au spus că erau creaturi din alte lumi, venite să ne invadeze planeta.

 

Alții au speculat că ar fi fost ceva ce trăia, de mult timp, sub apele liniștite ale lacului.

Cert e că, ceva suficient de înfricoșător fusese zărit sub suprafața lacului, încât să-i facă pe scafandri să refuze o nouă coborâre fără protecție.

 

Și mai mult ca sigur că, lucrurile la care fuseseră martori, i-au făcut să-și schimbe complet opiniile despre lumea care-i înconjura.

Scafandrii au refuzat să ofere orice fel de explicație despre decizia lor de a nu mai coborî în lac.

Chiar dacă mulți dintre cei ce au auzit povestea au crezut că este doar o farsă, totuși lumea continuă să evite să se aventureze mai departe de malul lacului Tarnița.

Povestea creaturilor ciudate care locuiesc sub apele lacului este încă păstrată vie în folclorul satului Tarnița, creând un aer de mister și teamă asupra acestei zone liniștite din mijlocul naturii.

Leave a Reply